Sejumlah 24 kes baharu telah jadikan daerah Sepang zon merah

Di SHAH ALAM dengam Pertambahan sebanyak 24 kes baharu c0vd19 di mukim Labu menjadikan daerah Sepang kini telah bertukar daripada zon kuning kepada zon merah, semalam.

Di Daerah Sepang terdahulu 25 Mei yang lepas mengalami peningkatan mendadak kes baharu apabila telah merekodkan pertambahan sebanyak 29 kes daripada 11 kes dan menghampiri zon merah.

Dengan Berdasarkan maklumat yang telah dikongsi oleh Pasukan Petugas Pencegahan c0vd19 Selangor (STFC) di laman media sosial Facebook, pertambahan 24 kes baharu itu menjadikan kes aktif terkumpul kini adalah sebanyak 64 kes.

Secara keseluruhan nya, daerah itu telah merekodkan sebanyak 136 kes.

“Kes baharu Depoh Tahanan Imigresen (DTI) yang mendadak naik menyebabkan mukim Labu kini zon merah dan dengan itu, daerah Sepang juga menjadi zon merah secara autom4tik.”

“Pengamalan kebiasaan baharu seperti penjarakan sosial, jaga kebersihan dan pakai pelitup muka perlu menjadi laa rutin harian. Itu saja benteng paling efektif pada waktu ini,jelasnya

Namun,dengan berdasarkan maklumat dan info grafik yang telah di kongsi oleh Jabatan Kesihatan Negeri Selangor di Facebook, negeri ini dapat merekodkan sebanyak 31 kes baharu sehingga 12 tengah hari semalam.

“Pertambahan 31 kes baharu hari ini (semalam) iaitu 28 kes tempatan dan tiga kes luar negara.”

“Terdapat pertambahan 24 kes positif di DTI Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), tiada pertambahan kes di DTI Semenyih dan tiada pertambahan kes positif kluster syarikat pembersihan di Kuala Langat,” katanya.

Pertambahan kes baharu itu menjadikan jumlah kes terkumpul adalah 1,909 kes manakala 1,531 kes sembuh, 278 kes aktif dan kem4tian kekal pada angka 22.

Tiada pertambahan kes baharu di daerah Hulu Langat yang berada dalam zon merah dengan 126 kes aktif membabitkan dua mukim iaitu Hulu Langat dan Semenyih.

Selain itu, enam daerah lain masih kekal di zon kuning iaitu Petaling (23), Kuala Langat (20), Gombak (17), Hulu Selangor (16), Kuala Selangor (6), Klang (6) manakala Sabak Bernam berada di zon hijau apabila tiada kes baharu direkodkan.

Sumber : BH Online

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook!!

Be the first to comment on "Sejumlah 24 kes baharu telah jadikan daerah Sepang zon merah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares